Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

new languages take you further 0

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ, 2023

JOURNÉEUROPÉENNE DES LANGUES

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES

    Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), στις 6 Δεκεμβρίου 2001. Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Center for Modern Languages) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission), με σχολεία, Πανεπιστήμια, γλωσσικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς, μαθητές,φοιτητές και απλούς πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για να εορτάσουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και του πλανήτη, με ποικίλες εκδηλώσεις.

  Οι γλώσσες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε. Χρησιμεύουν ως γέφυρες επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς, προάγοντας την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή και διευκολύνουν την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες.

   Οι μαθητές του τμήματος των Γαλλικών της Στ΄και της Ε΄τάξης του σχολείου μας φαντάστηκαν έναν αγαπημένο τους ήρωα, τον ΟΜΠΕΛΙΞ (OBÉLIX)  και τον σκύλο του τον ΙΝΤΕΦΙΞ (IDÉFIX), να μιλoύν πολλές γλώσσες. Ίσως γιατί όταν μαθαίνεις διαφορετικές γλώσσες μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, να κάνεις καινούργιους φίλους , και να επικοινωνήσεις καλύτερα μαζί τους! Ήταν ένα σύντομο αλλά άκρως διαφωτιστικό ταξίδι (VOYAGE)!

   Οι μαθητές του Β1 στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων γνώρισαν τα κράτη της Ευρώπης και έμαθαν να λένε γεια σε διάφορες γλώσσες. Βλέπουμε το βίντεο ΕΔΩ!

Συμιτσή Ελένη ΠΕ05 και Κακαρίκου Άννα ΠΕ06 

To e-Twinning στο σχολείο μας

eTwinning

Το eTwinning έργο GreentopiaOurSustainableHome υλοποιήθηκε φέτος από τους μαθητές του Στ1, Γ1 και Γ2. Διήρκησε 8 μήνες και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά 8 σχολείων, από την Ελλάδα (1ο Δ.Σ.Τριλόφου, 1ο Δ.Σ.Νέας Ραιδεστού, 11ο Δ.Σ.Παλαιού Φαλήρου, 3ο Δ.Σ.Τήνου και 2ο Δ.Σ.Ερμούπολης) τη Γαλλία(CollègeJasminLesIles), τη Μάλτα(SGPCFlorianaPrimary) και την Πολωνία(SzkołaPodstawowanr 9). Στόχος ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για τις αλλαγές που υφίσταται το άμεσο περιβάλλον τους (πόλη / χωριό/ σχολείο), να κατανοήσουν την έννοια της βιωσιμότητας παρατηρώντας το περιβάλλον γύρω τους και να προτείνουν δράσεις και καλές πρακτικές.

Το έργο μας

 

Picture4

 

 

https://vimeo.com/829552160?share=copy

 

Οι αλλαγές στον τόπο μας

 

Picture2

https://www.canva.com/design/DAFbsRIBhcM/5kYCUeGs6dBevzu7WBTP4g/watch?utm_content=DAFbsRIBhcM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Το κοινό μας e book

 

Picture3

 

https://www.storyjumper.com/book/read/148141321/63fb4fdfb40ab#

 

INTERNET SAFETY

INTERNET SAFETY

 

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 .Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας σε συνεργασία με τους μαθητές των άλλων σχολείων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις σχετικές με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Παίξτε το, μικροί και μεγάλοι, διασκεδάστε και προβληματιστείτε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο.

 

Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας

    Μέσα σε μια περίοδο απόστασης και υπό πρωτόγνωρες μαθησιακές συνθήκες για όλους, ας ξεχωρίσουμε μια επιτυχία να μας θυμίζει τη δύναμη της ομάδας. Οι μαθητές της Ε' Τάξης πέρυσι (φέτος στη ΣΤ' ) συμμετείχαν σε έργο eTwinning με θέμα "Somewhere only we know" και απέσπασαν την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και εν συνεχεία την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας που είναι και μια μεγάλη διάκριση .

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε παρουσίαση του έργου.

https://prezi.com/p/vwuuydpcqmj7/somewhere-only-we-know/ 

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν για αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

etiketa european

 

etiketa national

eiketa pupil

Halloween στο σχολείο

      Στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween, το οποίο αποτελεί παράδοση στη Βρετανία και την Αμερική, ως ημέρα μνήμης των νεκρών. Οι μαθητές των Β', Γ΄,Δ΄και Ε΄τάξεων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες ήρθαμε σε επαφή με την παράδοση αυτή. Ακούσαμε παραμύθια και τραγούδια, δημιουργήσαμε τις δικές μας ιστορίες και συμμετείχαμε με ιδιαίτερο ζήλο σε σχετικές με το Halloween δραστηριότητες.

2018-11-04 13.49.11

Γιορτή Πολυγλωσσίας

                                                                                             

IMG 20181008 072818     Στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε  στο σχολείο μας με επιτυχία και πολλές πολλές δημιουργίες η μέρα πολυγλωσσίας, για να θυμίζει σε όλους τους μαθητές του σχολείου, ότι οι διαφορετικές γλώσσες των ανθρώπων δεν τους χωρίζουν αλλά μπορούν να τους ενώνουν. Οι μαθητές ταξίδεψαν σε άλλες χώρες μέσα από τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται μέσα από αυτό το μέσο επικοινωνίας, τη γλώσσα.

Πρόσθετες πληροφορίες