eTwinning 2023-2024 στο σχολείο μας

Στο σχολείο μας eTw schools logo 600 φέτος έγιναν πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις από τα παιδιά και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς στα πλαίσια του eTwinning. Με πολλή περηφάνια σάς τις παρουσιάζουμε:

WELL BEING ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το έργο Innovate4Wellness:Building a Healthy Learning Environment υλοποιήθηκε φέτος από τους μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 στα πλαίσια  προγράμματος eTwinning.Διήρκησε 8 μήνες και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά 9 σχολείων, από την Ελλάδα (1ο Δ.Σ.Τριλόφου, 1ο Δ.Σ.Νέας Ραιδεστού, 13ο Δ.Σ.Παλαιού Φαλήρου, Εξώμβουργο Δ.Σ.Τήνου),τη Γαλλία (CollègeJasminLesIles),την Πολωνία (SzkołaPodstawowanr 9 im),την Ιταλία (ICS "Bonsegna-Toniolo" diSava), την Ισπανία (CEIPLaMoraña) και την Πορτογαλία (Agrupamento de Escolas Eng. Duarte Pacheco). Στόχος ήταν να κατανοήσουμε την έννοια της ευημερίας στην καθημερινή μας ζωή, να εντοπίσουμε τομείς που χρειάζονται βελτίωση, να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε και εφαρμόσουμε καινοτόμες λύσεις και να είμαστε ευαίσθητοι σε ποικίλες προσεγγίσεις της ευημερίας(φυσική ευημερία, σχολική ευημερία, συναισθηματική ευημερία).

Οι μαθητές δημιούργησαν  ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις σχετικές με την ευημερία στο σχολικό περιβάλλον, τη φυσική και την συναισθηματική ευημερία, επεξεργάστηκαν τις απαντήσεις ,έγραψαν άρθρα και σχόλια και πρότειναν λύσεις. Δημιούργησαν αφίσες και avatar και αφηγήθηκαν ιστορίες σε μορφή κόμικ.

Our Well-being Comic e-Book

https://www.storyjumper.com/book/read/170667441/65f81a539bfb1

Our Innovative4Wellness Guide

https://www.canva.com/design/DAFykvsBRu4/zeo0VP97afOeiuoeYoBHFA/watch?utm_content=DAFykvsBRu4&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor

A video with our avatars

https://vimeo.com/951179305?share=copy

TALES FROM THE KITCHEN

Το έργο Tales from the kitchen A culinary story telling Odyssey υλοποιήθηκε φέτος από τους μαθητές του Δ1 και Δ2  και τις εκπαιδευτικούς  Κακαρίκου Άννα (ΠΕ 06), Μουλαΐδου Αννέτα(ΠΕ70), Αγγέλη Κωνσταντινιά (ΠΕ70) και Καλαντζή Σοφία (ΠΕ71) στα πλαίσια  προγράμματος eTwinning. Διήρκησε 8 μήνες και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά 6 σχολείων από την Ελλάδα (1ο Δ.Σ.Τριλόφου,2ο Δ.Σ. Τριλόφου, 2ο Δ.Σ. Περαίας), την Τουρκία (Arkas Science Art Centre), την Κύπρο (Δ.Σ.ΠροδρόμουΚ.Β) και την Γερμανία (Griechische Ergänzungsschule Dortmund). Στόχος του έργου ήταν η προώθηση  της υγιεινής διατροφής και της σημασίας του ποιοτικού φαγητού καθώς και η αποφυγή ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών. Οι μαθητές παρουσίασαν είδη τροφίμων με την ονομασία προέλευσή τους και έμαθαν τη διατροφική τους αξία και τη  σημασία τους στην κατανάλωση υγιεινών γευμάτων.

Οι μαθητές των σχολείων παρουσίασαν προϊόντα Π.Ο.Π.Το σχολείο μας παρουσίασε το κατσικάκι Ελασσόνας και το καλαθάκι Λήμνου.

https://vimeo.com/920573686?share=copy

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε έναν διαδραστικό χάρτη με τα προϊόντα και με παιχνίδια.

 

Πρόσθετες πληροφορίες