Η ΤΡΙΤΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 2Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο Ολυμπος ανοίγει τις πύλες του και οι 12 Θεοί του υποδέχονται την Τρίτη τάξη μας στο τεράστιο θεματικό πάρκο που στήθηκε στη  ΔΕΘ. Καλά να περάσετε!!

Μαθήματα κολύμβησης

     Τόση χαρά να βλέπεις να φωτίζει παιδικά πρόσωπα! Τι άλλο να θέλεις;

     Σήμερα λοιπόν οι μικροί μαθητές της Γ' τάξης ξεκίνησαν για μια σειρά μαθημάτων κολύμβησης σε γνωστό κολυμβητήριο της περιοχής. Δικά τους για μία ώρα, μια μεγάλη πισίνα, καθαροί χώροι, αποδυτήρια αποκλειστικά για μικρά παιδιά και τρεις χαμογελαστοί, φιλικοί γυμναστές που θα τους εξοικειώσουν με το νερό, θα καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη τους γι' αυτό και την αγάπη τους για την άσκηση. Και τι καλύτερο να γίνονται όλα αυτά παρέα με τους συμμαθητές μας! Καλή αρχή!  

IMG_20200114_113609 Custom
IMG_20200114_121457 Custom
IMG_20200114_122448 Custom
IMG_20200114_154112 Custom
IMG_20200114_154247 Custom
IMG_20200114_154600 Custom
IMG_20200114_154721 Custom
1/7 
start stop bwd fwd

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

intro.paidiko.mouseio.thessalonikisΤη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου η Τετάρτη τάξη του Σχολείου μας θα επισκεφθεί το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Αιτήσεις για τις Σχολές Γονέων

parents-and-families

                                                                              Στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβουλευτική υποστήριξη σχολικών κοινοτήτων Δήμου Θέρμης 2019-2020 και κατόπιν αιτημάτων γονέων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα ξεκινήσει η σχολή για γονείς που έχουν  παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Οι συναντήσεις θα γίνονται όπως και πέρσι:

Τόπος: 1ο Δημοτικό σχολείο Τριλόφου

Ημέρα: Τρίτη,  σε 15νθημερη βάση, με έναρξη στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα: 18.00-20.00 (περίπου).

 

Για όσους γονείς ενδιαφέρονται ακολουθούν:

1.      Αίτηση συμμετοχής στην ομάδα γονέων του Τριλόφου

2.      Επιστολή προς γονείς

 Υπεύθυνη προγράμματος: Ελευθερία Πήτα,   Ψυχολόγος, Γραφείο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 1o χλμ. Θέρμης - Τριαδίου (Gold Center, Κτίριο 9),  Θέρμη, Τηλ.: 2310 463930, Φαξ: 2310 486203, κινητό: 6983884876  http://www.anatoliki.gr

 

Ευχαριστήρια Επιστολή

    Την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή έλαβε η σχολική μονάδα μας για την προσφορά αλληλεγγύης που επέδειξε όλη η σχολική κοινότητα μαθητών, δασκάλων και γονέων τις ημέρες των εορτών με τη συγκέντρωση τροφίμων και αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης. Μέρος αυτών των αγαθών παραδόθηκαν στην Πνοή Ελπίδας. Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας ως εκπαιδευτικό προσωπικό τους γονείς για την ευαισθητοποίησή τους, απλές χειρονομίες αλληλεγγύης που αποτελούν παράδειγμα για τους μαθητές.

topPicpg

Τριάδι 23/12/2019

Η διοίκηση, τα μέλη & οι εθελοντές του μη κερδοσκοπικού φορέα με φιλανθρωπική εθελοντική δράση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ, «ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ευχαριστούν θερμότατα τους μαθητές, τους γονείς, το διδακτικό προσωπικό και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ, για την συγκινητική συνεισφορά τους στο φορέα μας, με τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία με μεγάλη χαρά, παραλάβαμε ΣΤΙΣ 23/12/19 και δρομολογούμε εν όψει των Χριστουγέννων σε 85 οικογένειες που υποστηρίζουμε.

Η συμπαράσταση & έμπρακτη συμβολή του σχολείου σας στο έργο μας, είναι υποδειγματικές, γεγονός που προάγει την ιδέα της αλληλεγγύης στους μαθητές σας και αυριανούς πολίτες, για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας και ταυτόχρονα, μας δίνει τη δυνατότητα, να διευκολύνουμε το φιλανθρωπικό μας έργο και να υποστηρίξουμε περισσότερες οικογένειες, που έχουν ανάγκη.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους, από καρδιάς και τις ευχές μας για ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,

Θεόφιλος Ιντζόγλου

 

 

Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας & Ισότητας – ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
 
www.pnoielpidas.grinfo@pnoielpidas.gr,
 
 Οδ. Ανδρούτσου 10 – Τριάδι, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.  570 01,  2310-462.742,  6945-589654
 
https://www.facebook.com/groups/pnoielpidas

 

Καλά Χριστούγεννα

Red Christmas ball christmas bauble 21144154

Προσφορά αλληλεγγύης

charity-health-care    Με πολλή χαρά παραδόθηκε σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων, η οικονομική ενίσχυση στη μητέρα της μαθήτριας της Α' τάξης του σχολείου μας που πρόσφατα υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς. Η ανάρρωση της μαθήτριας είναι σταθερή κι εμείς υπερήφανοι για την κινητοποίηση όλων, καθώς πέρα από τους Συλλόγους Γονέων και Διδασκόντων, την απόφαση να σταθεί οικονομικά δίπλα στη συμμαθήτριά τους έλαβαν και οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης από τα χρήματα που μάζεψαν από το παζάρι των Χριστουγέννων. Ένα μπράβο στους μαθητές μας!

Κάλαντα παντού!

IMGP2480 1

     Τα κάλαντα έψαλαν στους κατοίκους και τα καταστήματα της κοινότητάς μας οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα μαθημάτων για το έτος 2019. Ένα κρύο πρωινό που όμως με τις φωνές τους ζέσταναν οι μαθητές τις καρδιές των συμπολιτών μας και έφεραν πολλά χαμόγελα.

Έργο αγάπης και συμπαράστασης

20180330_092806 Small   Για άλλη μια φορά όλοι όσοι μοιραζόμαστε τόπο και χρόνο σε αυτή τη σχολική κοινότητα , εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, δείξαμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες που έχουν ανάγκη προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορούσε. Το κοινωνικό αυτό έργο, ένα μεγάλο μάθημα ιδιαιτέρως για τους μαθητές/τριές μας, αφήνει το αποτύπωμά του τις ημέρες αυτές των γιορτών και προσφέρεται απλόχερα στην Εκκλησία και για φέτος, μέρος αυτής της βοήθειας δόθηκε και στην Πνοή Ελπίδας. Αποδέκτες...όλες αυτές οι οικογένειες της κοινότητάς μας που είναι σε ανάγκη. 

Πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης

diamesolavisi     Ένα νέο πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί στο σχολείο μας με την έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επιμορφώθηκαν πάνω σε αυτό από εκπαιδευτές της ΑΝΤΙΓΟΝΗ (μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διαχείρισης ενδοσχολικών συγκρούσεων). Πρόκειται για το πρόγραμμα της σχολικής διαμεσολάβησηςΟι μαθητές των μεγάλων τάξεων ενημερώθηκαν για το ρόλο που καλούνται να αναλάβουν και οικειοθελώς να δηλώσουν συμμετοχή.

     Σήμερα, με την επίδοση της βαθμολογίας, ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των μαθητών σε συνάντηση που κλήθηκαν να παραβρεθούν. Στην ομιλία του τόνισε τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς γενικά για τις συγκρούσεις που συμβαίνουν μεταξύ μαθητών σε ένα σχολείο. Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα, ο διευθυντής ζήτησε από τους γονείς να υποστηρίξουν ένθερμα την πρωτοβουλία των παιδιών τους να αναλάβουν έναν τέτοιον ρόλο συναινώντας στη συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα και επισήμανε ότι: 

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης

Γράμμα από τον Αη Βασίλη

IMG 20191219 220300 Custom    Ένα γράμμα από τον Αη Βασίλη στους μαθητές/ τριες του Α1 ήταν αρκετό για να τους ξεσηκώσει όλους μαζί και τη δασκάλα τους την κ. Μαρία προκειμένου να βοηθήσουν να βρεθεί ο χαμένος του κόκκινος σκούφος. Αυτό τους ζητούσε! Τον έχασε; Έπρεπε λοιπόν να τον βοηθήσουν για να μπορέσει και φέτος να μοιράσει τα δώρα του!            

   Μπήκαν όλοι οι μαθητές σε αναζήτησή του καθώς μέσα στο γράμμα ο Αη Βασίλης είχε φροντίσει να δώσει και τη σχετική βοήθεια βάζοντας έναν χάρτη του σχολείου και μια πρώτη οδηγία για την ανεύρεση του σκούφου. Έγιναν για λίγο οι μικροί βοηθοί του... Τι χαρά!

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

     Σε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα μας υποδέχτηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης με τις δασκάλες τους, έχοντας ετοιμάσει για όλους εμάς μια όμορφη παράσταση με πολλά μηνύματα. Αυτό το ταξίδι του Αη Βασίλη ήταν διαφορετικό. Σε όλους είχε κάτι να μας πει για το νόημα αυτών των γιορτών. Τους ευχαριστούμε γι' αυτό που μας χάρισαν. 

IMG_20191217_192021 Custom
IMG_20191217_192139 Custom
IMG_20191217_192835 Custom
IMG_20191217_193744 Custom
1/4 
start stop bwd fwd

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

madagaskari 1Πάμε θέατρο!!!! 

     Α' Β' Γ' και Δ' τάξη θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Μαδαγασκάρη" στο Αριστοτέλειο θέατρο την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Η ΣΤ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


White Tower of Thessaloniki 2007-06-15Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 η ΣΤ' τάξη θα επισκεφθεί τον Λευκό Πύργο και το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου θα παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πολλά ταξίδια…μία Ευρώπη!»

Μήνυμα προσφοράς και αγάπης

topPicpg

                                                                                 

 Σας ενημερώνουμε ότι, ενόψει των Χριστουγέννων, στο σχολείο μας θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, σάλτσα ντομάτας, κονσέρβες), λάδι, είδη πρωινού, γάλα εβαπορέ, χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες) για όλα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες της κοινότητάς μας που υποστηρίζονται με το κοινωνικό έργο της εκκλησίας  και του Κοινωνικού Συλλόγου «Πνοή Ελπίδας». Δίνουμε για ακόμη μια φορά στα παιδιά και μαθητές μας το μήνυμα της προσφοράς και αλληλεγγύης. Η συγκέντρωση θα γίνεται στην είσοδο του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 20/12/19.

      Υπενθυμίζουμε ότι παιδί του σχολείου μας υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς και θα ήταν καλοδεχούμενη κάθε οικονομική συμβολή σας στα έξοδα της οικογένειας. Μπορείτε γι’ αυτό να απευθύνεστε στα μέλη του Συλλόγου Γονέων.

 

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

xristougenna-kordela-mpales-aftodioikisi500

Βαθμολογία Α΄ τριμήνου 2019-2020

 

vatmoi

       Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 13:30 θα γίνει σύντομη ενημέρωση από τον Διευθυντή στην αίθουσα εκδηλώσεων για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης μεταξύ συνομηλίκων με σκοπό τη διαχείριση των συγκρούσεων που προκύπτουν ανάμεσα στους μαθητές το οποίο θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας. Αμέσως μετά θα γίνει η επίδοση της βαθμολογίας α΄τριμήνου μέχρι τις 14:30 από τους δασκάλους των τμημάτων.Για τους μαθητές των μικρών τάξεων οι γονείς θα έχουν προφορική ενημέρωση.

   Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του σχολείου το χριστουγεννιάτικο παζάρι των μαθητών της Στ΄ τάξης προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι και να διευκολύνουμε την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Το παζάρι θα είναι επισκέψιμο για τους μαθητές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και για τους γονείς μετά τη λήξη του πρωινού κύκλου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2019

2

      Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας μάς προσκαλεί όλους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στην πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει για το στόλισμα και άναμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του 2019, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα. 

     Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, μουσική και τραγούδι από τη μπάντα των γονέων καθώς και εργαστήρια με ποικίλα ενδιαφέροντα θέματα που στόχο έχουν να απασχολήσουν δημιουργικά και ευχάριστα μικρούς και μεγάλους.

Μαθήματα κολύμβησης

nopok paidia2-e1569219230242

  

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας γίνονται και φέτος μαθήματα κολύμβησης για παιδιά του Δημοτικού σχολείου. 

 Σκοπός είναι τα παιδιά να μάθουν να κολυμπούν και στόχος η αποφυγή του πνιγμού, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

  Το σχολείο προτίθεται να λάβει μέρος στο πρόγραμμα κολύμβησης μετά τις πολύ θετικές εντυπώσεις από τη συμμετοχή άλλων σχολείων τα προηγούμενα χρόνια. Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριων  της Γ΄ τάξης να παραβρεθούν στο σχολείο  την Τετάρτη 11/12/2019 στις 6:00 μ.μ. ώστε να έχετε μια πληρέστερη ενημέρωση.

 

Ναι στη Διαφορά

IMG 20191203 121130 Custom

     Ένα ηχηρό μήνυμα έστειλαν σήμερα 3 Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα ΑμεΑ, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου. Ένα γράμμα αντιστοιχούσε για τους μαθητές κάθε μίας από τις 13 τάξεις και το μήνυμα ήταν έτοιμο να φανεί από πολύ πολύ ψηλά καθώς σχηματίζονταν με τα σώματα των παιδιών στην αυλή του σχολείου."ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ"

    Από το πρωί οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κατανόησαν τις δυσκολίες που τους δημιουργούμε όλοι εμείς με την αδιαφορία μας για πόλεις πιο ανθρώπινες και φιλικές προς αυτούς, γνώρισαν τις ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά και ικανότητες πολλών από αυτούς, είδαν οι μικροί τη βραβευμένη ταινία "Τα σχοινιά" με τα μηνύματα του τι  μπορούμε να κάνουμε και πώς να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα άτομα προσφέροντάς τους αν μη τι άλλο  ενδιαφέρον, φιλία και αγάπη. Ενεπλάκησαν σε ζωγραφική με το στόμα, συγγραφή ποιημάτων, συζητήσεις και ένιωσαν ότι πράγματι όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά ΙΣΟΙ. Και όπως διαπίστωσαν κάποιοι μαθητές της Στ' .....ποτέ δεν τα παρατάμε!!Τι καλύτερο από  αυτό!!

    Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γυμναστές του σχολείου για τον συντονισμό των μαθητών και το μάθημα που έδωσαν ότι ένα ωραίο αποτέλεσμα έρχεται ως απόηχος μιας σωστής συνεργασίας. Ευχαριστούμε και τη μητέρα του σχολείου που μας δάνεισε το άσπρο μπαστουνάκι των τυφλών που παραστατικά πέρασε στους μαθητές τον δύσκολο κόσμο των ανθρώπων χωρίς όραση.

IMG 20191203 141600 Custom

Πρόσθετες πληροφορίες