Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα

olympiaka-athlimata-1-400x284    Την Παρασκευή 15/10/2021 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν τους "Μικρούς Ήρωες" και συμμετείχαν ενεργά, χωρισμένες/οι σε ομάδες, στο 3ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Νέα Ολυμπιακά Αθλήματα". Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα μέσα από αθλήματα-σταθμούς να βιώσουν τις ιδιαιτερότητες των ολυμπιακών αθλημάτων. 

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Δράσεις Συμβουλευτικού σταθμού Υποστήριξης Δήμου Θέρμης

parents-and-families

                        Στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβουλευτική υποστήριξη σχολικών κοινοτήτων Δήμου Θέρμης 2021-2022, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκινούν οι δράσεις υποστήριξης για γονείς και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις δράσεις περιλαμβάνονται η ατομική και οικογενειακή Συμβουλευτική στήριξη, οι σχολές Γονέων με κύκλους συναντήσεων, επιμόρφωση και ανοιχτές διαλέξεις για γονείς.

Για όσους γονείς ενδιαφέρονται ακολουθούν:

1.      Αίτηση συμμετοχής.

2.      Επιστολή προς γονείς

 Υπεύθυνη προγράμματος: Ελευθερία Πήτα,   Ψυχολόγος, Γραφείο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 1o χλμ. Θέρμης - Τριαδίου (Gold Center, Κτίριο 9),  Θέρμη, Τηλ.: 2310 463930, Φαξ: 2310 486203, κινητό: 6983884876  http://www.anatoliki.gr

Πρωινά μαθήματα στη φύση

shutterstock 302422220

     Να ξυπνάς νωρίς το πρωί και να λαχταράς να έρθεις στο σχολείο για να ασχοληθείς με το ξεχορτάριασμα σε βοτανόκηπο και ανθόκηπο!!! Να μυρίσεις το χώμα, να τσιμπηθείς από κανένα αγριόχορτο, να τραβήξεις με όλη τη δύναμή σου γιατί κάποια απ ΄αυτά έχουν βαθιές ρίζες, να καθαρίσεις στο τέλος! Δουλεύοντας ομαδικά και χωρίς να χρειάζεται να ακούσεις περισσότερες οδηγίες γιατί ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις! Ο δυόσμος, η αρμπαρόριζα, η λεβάντα , ο μεντοδυόσμος, η γκάουρα , ο βασιλικός αρχίζουν να ανασαίνουν! Τα αγριόχορτα τοποθετούνται στον κάδο του κομποστοποιητή. Μαθήματα πολλά κι όμως μόνο στα 45 λεπτά της πρωινής ζώνης! Και το μάθημα συνεχίζεται…

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

Μικροί παραγωγοί ψωμιού

1233     Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τους Μικρούς Ήρωες και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με το ψωμί. Γνώρισαν την ιστορία του ψωμιού και την πορεία από την σπορά μέχρι την κατανάλωσή του.

Τιμητική διάκριση μαθητή

astronomia

      Ως σχολική μονάδα και ως Σύλλογος Διδασκόντων μας τιμά το γεγονός ότι ο τελειόφοιτος πλέον μαθητής του σχολείου μας Παπαδόπουλος Όμηρος διακρίθηκε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 που έγινε κατά την περσινή σχολική χρονιά στην Στ τάξη. Η τιμητική του διάκριση από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος αποτελεί για όλη τη σχολική κοινότητα μια ξεχωριστή στιγμή για να είμαστε υπερήφανοι. Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό ευχόμαστε στον μαθητή μας ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ  

Απεργία

sxoleio-300x124    Τη Δευτέρα  11 Οκτωβρίου 2021 δε θα λειτουργήσουν οι κύκλοι μαθημάτων πρωινού και ολοήμερου σχολείου. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής του συνόλου των εκπαιδευτικών στην απεργία που έχει προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

"Μια βιβλιοθήκη...ξεχωριστή"

Bookstore 2Τα "Απίθανα Τριτάκια" του Γ/2 περιγράφουν τον αγαπημένο τους χώρο  στο σχολείο με αφορμή μια δραστηριότητα στο βιβλίο της Γλώσσας. 

   "Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Είναι  ένας πανέμορφος και ξεχωριστός χώρος! Έχει σχήμα τετραγώνου. Είναι μικρή αλλά πολύ φωτεινή. Οι τοίχοι της είναι βαμμένοι σε αποχρώσεις του πράσινου και έχουν διακοσμηθεί με πίνακες και εργασίες των παιδιών. Όπου και αν γυρίσει κανείς τα μάτια του, βλέπει μικρές και μεγάλες ξύλινες βιβλιοθήκες με πολύχρωμα βιβλία για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα. Στη μέση υπάρχουν στρογγυλά χαμηλά τραπεζάκια με καρεκλάκια και χρωματιστές μαξιλάρες για να καθόμαστε, να χαλαρώνουμε και να διαβάζουμε ένα βιβλίο.
      Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι ο αγαπημένος μας χώρος!"
20211001_085005
20211001_085048
20211001_085152
1/3 
start stop bwd fwd

Εορτασμός Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα

  • <Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά>

Αρχικά, οι μαθητές όλων των τάξεων έτρεξαν γύρω από το σχολείο και στη συνέχεια συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου. 

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορός όλων των μαθητών και δασκάλων υπό την καθοδήγηση των παιδιών του τμήματος ΣΤ2 που με τη χορογραφία τους κατάφεραν να μας ξεσηκώσουν όλους!

IMG-4503_censored_2_1
IMG-4543
IMG-4544_1_1
IMG-4547
IMG-4548_1
1/5 
start stop bwd fwd

Εθελοντισμός στο σχολείο μας

1

Το πρότειναν, το οργάνωσαν, φόρεσαν γάντια, πήραν σκούπες και φαράσια και βγήκαν για καθαριότητα στο «δασάκι» του σχολείου, με την επίβλεψη της δασκάλας τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ΄1.

Με αυτή τους την κίνηση απέδειξαν ότι διακατέχονται από την αξία του εθελοντισμού και τη δεξιότητα της ενσυναίσθησης αφού σε αυτόν τον χώρο του σχολείου κάνουν διάλειμμα μαθητές άλλων τάξεων. Οι άπειρες, στοιβαγμένες σε λοφάκια, πευκοβελόνες ήταν απειλή στην κίνηση και στα παιχνίδια τους.

Μέσα σε λίγα λεπτά, με ομαδική δουλειά μάζεψαν 3 μεγάλες σακούλες βελόνες.

Και μια πρόκληση – πρόσκληση (για άλλα τμήματα):

ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ;

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

Ενημέρωση γονέων

sxoleio-300x124      Για τον έγκαιρο προγραμματισμό σας, σας γνωστοποιούμε ότι οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών/τριών τους σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις 18:30 - 19:30 ως εξής:

Για τα τμήματα της Β τάξης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 27/9

Για τα τμήματα της Γ τάξης την ΤΡΙΤΗ 28/9

Για τα τμήματα της Δ τάξης την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9

Για τα τμήματα της Ε τάξης την ΠΕΜΠΤΗ 30/9

Για τα τμήματα της ΣΤ τάξης την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/10

 

Αγιασμός σχολικού Έτους 2021-2022

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, ευχόμαστε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο στα παιδιά μας!

   Ο αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 10:00. Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα είναι στις 8:15 σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. Η είσοδος στο σχολείο θα πραγματοποιείται με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από COVID (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού self-test, το οποίο θα γίνεται 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο Σχολείο (δηλαδή την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου). Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Ο αγιασμός θα τελεστεί με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών στην πάνω αυλή. Οι υπόλοιποι μαθητές θα παρευρίσκονται στα τμήματά τους. Με τη λήξη του αγιασμού οι μαθητές /τριες θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων - κηδεμόνων, έχοντας πάρει τα βιβλία τους.

Αυτοδιαγνωστικά τεστ

sxoleio-300x124      Ενημερώνουμε ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Υπενθυμίζεται ότι:

• το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,

• ο διαγνωστικός έλεγχος μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

• βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν τυχόν βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

• η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Καλό καλοκαίρι

unnamed

Ο Διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου εύχονται σε όλους τους μαθητές /μαθήτριες και τους γονείς τους ένα καλό, ξεκούραστο καλοκαίρι.

Λήξη Διδακτικού Έτους - Επίδοση Τίτλων Προόδου και Σπουδών

download 33Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, ημέρα λήξης των μαθημάτων, μόνο οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται εντός σχολείου από τις 8:15 έως τις 9:30 για την επίδοση σε αυτούς των Τίτλων Προόδου και Σπουδών. Οι συνοδοί γονείς, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών, μεριμνούν για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών. Η πρωινή υποδοχή δε θα λειτουργήσει.

Κατασκευάζουμε ταΐστρες για τα πουλιά

Οι μαθητές του Ε1 αποφάσισαν να κατασκευάσουν με τη βοήθεια των γονέων τους ταΐστρες για τα πουλιά που επισκέπτονται την αυλή του σχολείου με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά. Η ιδέα ήρθε μετά την επεξεργασία της Γλωσσικής ενότητας «Κατασκευές».

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, έφεραν τις ταΐστρες στην τάξη και χθες τις κρέμασαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους στα δέντρα του σχολείου. Τα σημεία επιλέχθηκαν προσεκτικά, οι ταίστρες γέμισαν με σπόρους και τα παιδιά ένιωσαν περήφανα που «υιοθέτησαν» άγρια πουλιά στην αυλή του σχολείου τους!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
01/11 
start stop bwd fwd

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πέλλα

spoudaia-diakrisi-gia-to-arxaiologiko-mouseio-pellasΟι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα επισκέφτηκαν με τους εκπαιδευτικούς τους και την ξεναγό τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο καθώς και στο μουσείο έχοντας την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν αξιόλογα εκθέματα της ελληνικής ιστορίας.

Επιλογή β' ξένης γλώσσας στην Ε΄ τάξη του σχολικού έτους 2021-2022

notepad-pencil-clip-art 4195351    Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών/τριών της Δ΄τάξης ότι την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022, οι μαθητές/τριες, με την εγγραφή τους στην Ε΄τάξη,  διδάσκονται μια δεύτερη ξένη γλώσσα, επιλογή μεταξύ Γαλλικών και Γερμανικών, την οποία και θα παρακολουθήσουν στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Παρακαλούμε να συμπληρώστε το έντυπο - υπεύθυνη δήλωση που παραδόθηκε σήμερα στους μαθητές και να επιστραφεί έως τη Δευτέρα 24-05-2021 στο σχολείο.

Εγγραφές Ολοήμερου σχολείου για σχολικό έτος 2021-2022

sxoleio-300x124Σας ενημερώνουμε ότι για τον προγραμματισμό του Ολοήμερου σχολείου, οι γονείς/κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε αυτό για το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση –δήλωση  η οποία δόθηκε σήμερα στους μαθητές/τριες και να την επιστρέψουν στο σχολείο το αργότερο μέχρι τις 14-05-2021,τέλος της εβδομάδας. Επισημαίνεται ότι γίνονται δεκτές ΟΛΕΣ οι αιτήσεις, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις εγγραφής και κατάθεσης δικαιολογητικών όπως ήταν τις προηγούμενες σχολικές χρονιές. Ο σχετικός λοιπόν πίνακας δικαιολογητικών του εγγράφου δεν συμπληρώνεται.

 

Ένα νέο ξεκίνημα

Ένα καινούριο ξεκίνημα!!!! 

Οι δασκάλες της πρώτης τάξης  καλωσορίζουν  ( ακόμη μία φορά φέτος!) τα πρωτάκια!!! Το πικ- νικ σε ομαδούλες στο γρασίδι της αυλής μας, οι βιωματικές δραστηριότητες, το φύτεμα λουλουδιών έχουν σαν στόχο την επανασύνδεση μεταξύ μας, ενδυναμώνοντας τις κοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές δεξιότητές μας! Αισιόδοξοι/ ες και χαρούμενοι/ες γιατί βρεθήκαμε πάλι μαζί! Μία καινούρια προοπτική μπροστά μας! Καλή μας αρχή!!!!

_Viber_2021-05-11_12-09-10
_Viber_2021-05-11_12-09-19
_Viber_2021-05-11_12-09-41
_Viber_2021-05-11_12-09-42
_Viber_2021-05-11_12-09-44
_Viber_2021-05-11_12-09-50
_Viber_2021-05-11_12-09-56
1/7 
start stop bwd fwd

 

Επαναλειτουργία σχολείων

sxoleio-300x124

   Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε/υπενθυμίσουμε ενόψει της επαναλειτουργίας της σχολικής μονάδας τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 τα εξής:

1. Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών επανέρχονται σε αυτές της δια ζώσης εκπαίδευσης τόσο για τον πρωινό κύκλο όσο και για το ολοήμερο σχολείο.

2. Από τις 5 Μαΐου 2021 ισχύει η απόφαση του ΥΠΑΙΘ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.27707 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1825/τΒ/5-5-2021 και ορίζει τα σχετικά με το υποχρεωτικό μέτρο του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) για τον covid-19.

Όσον αφορά τον αριθμό των αυτοδιαγνωστικών τεστ ανά εβδομάδα να σημειωθεί ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει «τουλάχιστον άπαξ της εβδομάδας». Εγκύκλιος όμως του ΥΠΑΙΘ, υπ΄αριθ. 50209/ΓΔ4/5-5-21, που εκδόθηκε στηριζόμενη στην ΚΥΑ, ορίζει ότι «για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων». Ως εκ τούτου, για την εβδομάδα που θα επαναλειτουργήσει η σχολική μονάδα θα χρειαστούν δύο αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, και πιθανόν αυτό να επεκταθεί και στις υπόλοιπες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων. Αν προκύψει κάποια διαφοροποίηση ή εξέλιξη στο θέμα, θα ενημερωθείτε.

Γενικά να αναφερθεί εδώ ότι τα τεστ αυτά γίνονται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών/τριών το πρωί της Δευτέρας και της Πέμπτης, τα παίρνετε δωρεάν από τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ του παιδιού, δηλώνετε το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr στην κατηγορία «Σχολική κάρτα για covid-19», εκτυπώνετε ή σε περίπτωση αδυναμίας συμπληρώνετε  ιδιοχείρως και υπογράφετε με βάση το συγκεκριμένο υπόδειγμα το (αρνητικό) αποτέλεσμα και οι μαθητές/τριες  προσκομίζουν αυτή τη δήλωση αποτελέσματος προς επίδειξη στο σχολείο. Παρακαλούνται όσοι γονείς/κηδεμόνες προτίθενται, λόγω αδυναμίας εκτύπωσης, να προσκομίζουν ιδιόχειρη χειρόγραφη «σχολική κάρτα για covid-19», να αναγράφουν με κεφαλαία, μεγάλα κι ευανάγνωστα στοιχεία στο πάνω αριστερό μέρος της κάρτας τον κωδικό που εμφάνισε η δήλωση του αποτελέσματος του self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Το έγγραφο παραμένει στη σχολική τσάντα μέχρι τη διενέργεια του επόμενου αυτοδιαγνωστικού τεστ. Μαθητές/τριες που δε θα προσκομίζουν το έγγραφο, θα αποχωρούν από το τμήμα και θα οδηγούνται  στην ειδική αίθουσα covid που διαθέτει το σχολείο οπότε και θα ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες για την παραλαβή τους.

Αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, πρέπει εντός 24 ωρών να μεταβείτε σε δημόσια δομή (όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα) για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

3. Εξακολουθούν και ισχύουν απαρέγκλιτα όλα τα προηγούμενα μέτρα αποτροπής της διασποράς του covid-19 (υποχρεωτική χρήση μάσκας, αερισμός των χώρων, χρήση αντισηπτικών, αυλισμός σε διαφορετικούς χώρους κλπ)

 

Πρόσθετες πληροφορίες