Παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο - Ημερίδα ενημέρωσης.

   Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00 στην αίθουσα Συμβουλίου της Κοινότητας Τριλόφου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με τίτλο «Παιδιά και Έφηβοι: Μεγαλώνοντας σε έναν ψηφιακό κόσμο» που διοργανώνουν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

  Το διαδίκτυο αποτελεί βασικό μέσο επικοινωνίας και ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και παραπληροφόρησης, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και εθισμού. H ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς και αφορά στην ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα ορθής χρήσης και συμπεριφοράς, πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων απρόσεχτης χρήσης ή και κατάχρησης του διαδικτύου, καθώς και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κος Βάιος Αχιλλέας Νταφούλης, Δρ. ΑΠΘ, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» , η κα Γεωργία Αλεξούδα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής ΠΕ86, 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) και ο κος Ανδρέας Μεδίτσκος, Κοινωνιολόγος, ΜΑ Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ».

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα της ημερίδας θα δείτε ΕΔΩ! 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Επιστημών

noesis-science-center

    Τα επιμορφωτικά και διαφωτιστικά προγράμματα του Κέντρου διάδοσης των Επιστημών Noesis είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουυν οι μαθητές και μαθήτριες τριών τάξεων του σχολείου μας σε διαφορετικούς χρόνους. Μαθητές/τριες της Ε' τάξης στις 20/1, της Β΄τάξης στις 1/2 και της Α' τάξης στις 3/2 είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε διαφορετικά προγράμματα που αναπτύσσουν το γνωστικό επίπεδο της ηλικίας τους. Μια σταθερή αξία για τους μαθητές και τις μαθήτριες το πλανητάριο Θεσσαλονίκης με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα!

Προ.Θε.Συ - Μήνυμα προς γονείς

prothesy

 Στα πλαίσια εφαρμογής προγράμματος προώθησης θετικής συμπεριφοράς (Προ.Θε.Συ.) στη σχολική μας μονάδα, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εφαρμόζουμε έμπρακτα στοχευμένες προσπάθειες καλλιέργειας της πρώτης σχολικής αξίας που επιλέξαμε να αναπτύξει το παιδί τόσο στο σχολείο όσο και εκτός σχολείου, την αξία του ΣΕΒΑΣΜΟΥ.

   Θετικές συμπεριφορές που διδάσκονται στο σχολείο και προάγουν την αξία αυτή συστήνουμε να παρακολουθούνται με συνέπεια και στο σπίτι βρίσκοντας οι γονείς/ κηδεμόνες τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά και να συζητούν μεταξύ τους με βάση την αξία αυτή. 

  

Διαβάστε περισσότερα: Προ.Θε.Συ - Μήνυμα προς γονείς

Ευγενική δωρεά στη σχολική βιβλιοθήκη

books

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κ. Γεωργία Κεχαγιά, το Γ΄1 τμήμα και τις κυρίες Αννέτα και Αργυρώ, το Γ΄2 τμήμα και την κυρία Ντίνα και το Δ΄2 τμήμα και την κυρία Τασούλα, για τα πολύ ωραία και χρήσιμα βιβλία που μας χάρισαν για τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Κάθε βιβλίο είναι ένας πολύτιμος θησαυρός!

Εθιμοτυπικό Τριών Ιεραρχών

3

      Σας ενημερώνουμε ότι ανήμερα των τριών Ιεραρχών, Δευτέρα 30/01/2023, θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία της Παναγίας το ετήσιο, παραδοσιακό εθιμοτυπικό των δημοτικών σχολείων της Κοινότητάς μας μνημόνευσης ονομάτων των δωρητών - ευεργετών του σχολείου μας. Θα γίνει προσφορά καφέ και θα μοιραστούν κόλλυβα στην εκκλησία. Όποιος επιθυμεί μνημόνευση κεκοιμημένων οικείων προσώπων, μπορεί να απευθύνεται καθημερινά στη διεύθυνση του σχολείου μας κατά τις ώρες λειτουργίας του πρωινού κύκλου 08:15-13:15.

Κ.Ε.Α.Τ. - Μαθήματα ζωής

IMG-a02ff15e099732e3dbaaccf8bbd532a1-V  Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφτούν τη σχολική μονάδα μετά από πρόσκληση, εκπαιδευτές από το Κ.Ε.Α.Τ. το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης προκειμένου να υλοποιήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία. Το πρόγραμμα άνοιξαν οι μαθητές/τριες της Γ τάξης που είχαν ετοιμάσει ένα τραγούδι για τη διαφορετικότητα.

   Οι μαθητές/τριες της Ε΄και Στ ' τάξης είχαν την  ευκαιρία να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται η ανεξαρτησία των ατόμων με αναπηρία όρασης και η πλήρης ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο . Γνώρισαν τους τρόπους ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων, τον σημαντικό ρόλο του σκύλου - οδηγού, το σύστημα γραφής τυφλών Braille, καθώς και τα παραολυμπιακά αθλήματα.  Ήταν στην ουσία ένα μάθημα ζωής καθώς το πρόγραμμα λιτά και απέριττα κατέρριψε τυχόν προκαταλήψεις και κατέδειξε ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τις ειδικές τους ανάγκες, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής.

   Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη του τμήματος Εκπαίδευσης και ανάπτυξης προγραμμάτων του Κ.Ε.Α.Τ Θεσσαλονίκης κ. Σερμπέση, τον κ. Γιώργο, εκπαιδευτή γραφής Braille, τον κ. Θανάση με τον πιστό του φύλακα σκύλο - οδηγό τη Φρίντα καθώς και τον κ. Γιώργο για την ευκαιρία που μας έδωσε να δούμε την άθληση μέσα από τις αισθήσεις των τυφλών. 

IMG-122862bcc1e34a9780b07ecba65afd38-V
IMG-239df48a12705852298d2cb558146b9f-V
IMG-3abdfe5a5a4151f37e4c952f15e696c6-V
IMG-539669a24a66798f35311fdb76e8eeac-V
IMG-5894c98ec2de7f4c7af4175061df194e-V
IMG-8cadfbbbd01a6221474c028b7b04ce36-V
IMG-929707811e0d357ecb54cac9bc582dad-V
IMG-da0fd952c43d4c0dc23f4f1811fbedda-V
IMG-e8fd8292bfb0ace523c7b2861c851fed-V
IMG-ff093d45587dcefe53afc94c212eb824-V
IMG_20230118_121226
01/11 
start stop bwd fwd

 

Επίσκεψη στο Βασιλικό Θέατρο - "Γκάρης, το μιούζικαλ"


gkaris
  Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές των Α', Β', Γ' και Δ' τάξεων παρακολούθησαν, στο Βασιλικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την εξαιρετική παράσταση για παιδιά: "Γκάρης, το μιούζικαλ". Ο Γκάρης είναι ένας γάιδαρος που κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι μπορεί να πετάξει. Η υπερδύναμή του ενεργοποιείται όμως μόνο μέσω της ενσυναίσθησης.  Αφουγκράζεται και νιώθει τον πόνο των άλλων και στο τέλος τους βοηθά – με κριτήριο πάντοτε το καλό και το δίκαιο. Ο Γκάρης μεταφέρει τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, κάνοντάς τα να αγαπήσουν έναν «δικό μας» σούπερ ήρωα, το ταλαιπωρημένο ανά τους αιώνες γαϊδουράκι της ελληνικής υπαίθρου. Κι είναι αυτό, το παρεξηγημένο στη λαϊκή μας παράδοση αλλά και στη γλώσσα μας, ζώο, που καταφέρνει να κάνει την υπέρβαση: να μας «πετάξει» σε έναν τόπο όπου οι έννοιες της δικαιοσύνης, της συντροφικότητας, της ενσυναίσθησης, της αγάπης και της αλληλεγγύης επανακτούν τη θέση και την αξία του. 

   «Η αγάπη είναι σαν το τριφύλλι: ρίχνεις μερικούς σπόρους και αυτό φυτρώνει και απλώνεται και γεμίζει ολόκληρο το χωράφι».

 1
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
gkaris
1/9 
start stop bwd fwd

 

Χρόνια Πολλά!

IMG 20221224 153753

Γιορτινή διάθεση στο σχολείο

2 2    Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, τελευταία σχολική μέρα του 2022, οι μαθητές/τριες του Γ2 είχαμε μια μέρα έκπληξη!  Ξεκινήσαμε με ακρόαση της "Μάγισσας Φρικαντέλας" του Ευγένιου Τριβιζά, από την κυρία Όλγα,  στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και στη συνέχεια τραγουδήσαμε τα δικά μας κάλαντα στον διευθυντή μας, στην κυρία Άννα και στον κύριο Ηρακλή. Λίγο αργότερα  βγάλαμε τα παπούτσια  μας και απολαύσαμε ζεστή σοκολάτα παρακολουθώντας μια ευχάριστη ταινία. Κλείσαμε τη μέρα μας με ανταλλαγή δώρων.
   Για την καινούρια μας χρονιά ευχόμαστε χρόνια καλά, να 'μαστε ευτυχισμένοι και πολύ αγαπημένοι!
2
2 1
2 2
2 3
2 4
1/5 
start stop bwd fwd

Συντονισμένοι για χριστουγεννιάτικα έθιμα!

qrcode 3

     Σκανάροντας τον κωδικό ακούμε τι σκαρώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος των Γαλλικών του σχολείου μας με τη δασκάλα τους την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στο European School Radio. Μένουμε συντονισμένοι!!!

Σχέσεις σχολείου - Οικογένειας

sxoleio-300x124     Σε συνέχεια των δράσεών της και εν όψει του συνεδρίου με τίτλο "Σχέσεις σχολείου-οικογένειας στη σύγχρονη εποχή" η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με Διευθυντή τον κ. Ευάγγελο Κελεσίδη αποστέλλει το παρακάτω ερωτηματολόγιο το οποίο παρακαλούμε να απαντηθεί από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς και γονείς. Σας έχει αποσταλεί και με email.

 Μέσα από τις απαντήσεις αναμένουμε να εκφραστούν τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας προς όφελος των παιδιών.

https://forms.gle/rgj4pndZ1fHvKEoG6

 

Χειμερινός Κύκλος Σχολών Γονέων

Με σκοπό την πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας και την υποστήριξη στην αναζήτηση εποικοδομητικών τρόπων επίλυσης προβλημάτων και ανησυχιών που εμφανίζονται στις διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης των παιδιών η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ενημερώνουν ότι ξεκινούν οι αιτήσεις για το χειμερινό κύκλο Σχολών Γονέων στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης».

Ενημερωτικό έντυπο.

Αίτηση.

 

Γιορτή μικρών παραμονές Χριστουγέννων

b5    Οι μαθητές/τριες της Β'  τάξης του σχολείου μάς υποδέχτηκαν σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου με ζεστά χαμόγελα καθώς ήταν οι πρωταγωνιστές της δικής τους χριστουγεννιάτικης γιορτής.

    Δύο όμορφα θεατρικά σκετς: " Ο Αϊ Βασίλης φέτος είναι πράσινος" και  "Ο χιονάνθρωπος της Πρωτοχρονιάς" ήρθαν να δώσουν τα δικά τους μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους θεατές της παράστασης. Οι μικροί/ές μαθητές/τριες τραγούδησαν και διασκέδασαν μεταδίδοντας σε όλους τους παρευρισκομένους, γονείς και εκπαιδευτικούς το πνεύμα της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου. Είμαστε περήφανοι γι΄αυτούς/ές. Πολλά συγχαρητήρια καθώς και στη δασκάλα τους κ. Κεσανίδου Αθηνά.

1
2
3
4
6
7
8
9
IMG_20221219_181132
IMG_20221219_181804
01/10 
start stop bwd fwd

Πράξη αγάπης

IMG 20221219 102639  Μέρες Χριστουγέννων, γιορτινές, χωρίς να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους εσάς, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μέσα από τα χέρια των παιδιών να δείξετε την αλληλεγγύη σας σε αυτούς που έχουν περισσότερο την ανάγκη των άλλων. Ευχαριστούμε για την πράξη αγάπης.

Τα Χριστούγεννά μας

IMG 20221219 102649  Εκπαιδευτικοί και μαθητές χαρήκαμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων στο σχολείο, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.  Τα παιχνίδια, τα τραγούδια και τα χαμόγελα περίσσευαν αυτό το βράδυ, αλλά αυτό που έμεινε να χαιρόμαστε είναι το στολισμένο από τα χέρια των παιδιών χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως και το τζάκι που φωτίζουν πλέον την είσοδο του σχολείου προσφέροντας τη ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα που όλοι έχουμε ανάγκη. Ευχαριστούμε!

Τα Χριστούγεννα "αλλιώς"...

eTwinning    Οι μέρες των Χριστουγέννων συνδέονται πάντα με στιγμές χαράς και γιορτής. Συνδέονται όμως και με την υπερκατανάλωση, την υπερβολική χρήση πλαστικού και <<έτοιμου χαρτιού>> καθώς και την αύξηση των απορριμάτων. Μήπως όμως  είναι καιρός να αλλάξουμε συνήθειες και να γιορτάσουμε όλοι με επιλογές περισσότερο οικολογικές και δημιουργικές;

  Οι μαθητές του Στ1, Γ1, Γ2 στα πλαίσια του προγράμματος etwinning Greentopia-our sustainable home” κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες, στολίδια και διακοσμητικά με απλά και οικολογικά υλικά όπως χαρτί περιτυλίγματος ή χαρτοπετσέτες.

Christmas crafts C2

   Στα βίντεο που ακολουθούν το Στ1 κατασκεύασε κάρτες με χαρτί του μέτρου και παρτιτούρες, 

CHRISTMAS CARDS ST2 

το Γ2 στολίδια από χαρτόνι συσκευασίας, 

 Cardboard Christmas ornaments C2 

και το Γ1 διακοσμητικά φαναράκια.

 Christmas lanterns C1

 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!  

 

Παιχνίδια Συνεργασίας

received 543252800991787

    Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 με μεγάλη χαρά ,οι μαθητές/τριες του Γ1, αποδεχτήκαμε την πρόσκληση της Ψυχολόγου κ. Ζουγρή Μαρίας και της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Μπακιρτσή Γεωργίας του σχολείου μας και συμμετείχαμε σε βιωματικά παιχνίδια συνεργασίας και εμψύχωσης της ομάδας μας.
  Αναπτύξαμε δεξιότητες, διευρύναμε τα όριά μας, αλληλεπιδράσαμε και ανακαλύψαμε τον εαυτό μας και τους άλλους!

received_1319731512138430
received_543252800991787
received_546110707405367 1
received_692391385824811
received_892555965241600
1/5 
start stop bwd fwd

Διαχείριση Συγκρούσεων

318605161 3344200935908370 7490682828003530327 n   Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 η παρέμβαση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου με θέμα τη διαχείριση των συγκρούσεων. Η συνάντηση αφορούσε την αξιολόγηση τόσο της επιμόρφωσης των συμμετεχόντων, όσο και της εφαρμογής του εργαστηρίου στους μαθητές των τμημάτων τους. Θα μπορούσαμε εδώ να σημειώσουμε τη συνειδητοποίηση τόσο από πλευράς των εκπαιδευτικών, όσο και από εκείνης των παιδιών της ποικιλίας των τρόπων διαχείρισης των συγκρούσεων που υπάρχουν. Θερμές ευχαριστίες στους εισηγητές του προγράμματος - επιστημονικούς συνεργάτες του κέντρου πρόληψης Ελπίδα.

Επίδοση Βαθμολογίας - Χριστουγεννιάτικο παζάρι

sxoleio-300x124      Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 13:20 – 14:00 θα επιδοθούν στους γονείς/ κηδεμόνες οι βαθμοί α΄ τριμήνου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο το χριστουγεννιάτικο παζάρι όπου εκτός από κατασκευές των μαθητών/τριών θα διατεθούν προς πώληση αντικείμενα σε καλή κατάσταση που καλείστε να διαθέσετε, κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

    Το στόλισμα του δέντρου θα γίνει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 18:00

Γιορτινές ευχές με προσφορά αλληλεγγύης

sxoleio-300x124   Ενόψει Χριστουγέννων μπορούμε όλοι να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο που παρέχουν αδιαλείπτως ο Σύλλογος «Πνοή Ελπίδας» (www.pnoielpidas.gr ) και η Ενορία της Κοινότητας σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη με δέματα τροφίμων και άλλων καταναλωτικών αγαθών (τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά, απολυμαντικά, κλπ. είδη πρώτης ανάγκης). Το σχολείο μας θα δέχεται τις επόμενες μέρες την προσφορά σας από τα χέρια των παιδιών ώστε να είναι ένα παράδειγμα για αυτά, η πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Πρόσθετες πληροφορίες