Συγχαρητήρια στην Κάλλια μας!

 Viber 2024-05-27 22-34-12-780

    Συγχαρητήρια στην Κάλλια, μαθήτρια της Στ'  ταξης του σχολείου μας. Η Κάλλια πήρε μέρος στο 3ο BCC Fest. Balkan classic & Contemporary Fest που γίνεται υπό την αιγίδα της UNESCO . Πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Μαρτίου στο Μέγαρο μουσικής. Συγκέντρωσε βαθμολογίες που της έδωσαν 1) ασημένιο μετάλλιο στο solo classic ballet 2) ασημένιο μετάλλιο στο solo contemporary 3) χρυσό στο team  contemporary. Επιπλέον της δόθηκε υποτροφία από την αντιπρόεδρο της ρουμανικής ομοσπονδίας χορού Ramona Palade. Η υποτροφία περιλαμβάνει έκπτωση για εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ρουμανία. Πάντα επιτυχίες!!!

 

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας από το e Twinning

 

eTwinning Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι το Σχολείο μας βραβεύτηκε από την Επιτροπή eTwinning με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το πρόγραμμα eTwinning  "Greentopia Our Sustainable Home". Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023 από τα τμήματα Στ1, Γ1 και  Γ2 στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας κ.Κακαρίκου Αννα και τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων κ.Μουλαΐδου Αννέτα , κ.Αγγέλη Κων/να και κ.Ψαρουδάκη Αργυρώ.

 Η δουλειά, η καλή διάθεση, η συνεργασία, η εργατικότητα και  η δημιουργικότητα είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που επέδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

 Τα σχόλια που λάβαμε από την Επιτροπή eTwinning είναι τα εξής:

Comments: "Υλοποιήσατε ένα εξαιρετικό έργο με πολύ επίκαιρη θεματολογία και ενδιαφέρουσες δράσεις. Είχατε μεγάλη συνεργασία και επικοινωνία ανάμεσα στους εταίρους, πολύ καλές δημιουργίες των μαθητών, ενασχόλησή τους με ΤΠΕ, διαθεματικότητα στην προσέγγιση του έργου και πολύ καλή ενσωμάτωση στα μαθήματά τους. Πολύ καλή η οργάνωση του Twinspace, η τεκμηρίωση των δράσεων με φωτογραφίες καθώς και η αξιολόγηση και διάχυση του έργου σας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας απονέμεται η Ετικέτα Ποιότητας! Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στη δημιουργική σας πορεία!

Με εκτίμηση, ο ΕΟΥ της δράσης eTwinning."

 

 

Βράβευση μαθητών/τριών

1-320x320   Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 έγινε η βράβευση μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής 2021-2022 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ.   

    Να συγχαρούμε μαθητές/τριες του σχολείου μας για την επιτυχία τους αυτή και τα βραβεία που παρέλαβαν. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι μαθήτριες της περσινής Στ τάξης: Κουβαρά Κωνσταντίνα, Μπαμίδου Μαγδαληνή και Τάκου Αναστασία - Ελισάβετ καθώς και οι μαθητές/τριες της περσινής Ε' τάξης: Ουρδούδη Αναστασία και Πάλλης Φραγκίσκος. Πολλά συγχαρητήρια παιδιά!

Βράβευση μαθητή σε διαγωνισμό εικαστικών.

    Συγχαρητήρια στον μαθητή μας Βασίλη Τσιούντο που κατά την περσινή σχολική χρονιά 2021 - 2022 ως μαθητής της Στ' τάξης συμμετείχε στο διαγωνισμό εικαστικών του Δήμου Θέρμης για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση στα Βασιλικά και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Παρακάτω φαίνεται το έργο με το οποίο κέρδισε στον διαγωνισμό και βραβεύτηκε σε εκδήλωση του Δήμου στις 15 Οκτωβρίου 2022!

22

1ο Βραβείο συγγραφής παραμυθιού

paramiui2  Στις  31 Μαρτίου 2022, εννέα μαθητές/τριες από το ΣΤ1 του σχολείου μας είχαν τη χαρά και υπερηφάνεια να βραβεύονται για την προσπάθειά τους με το 1ο βραβείο στην κατηγορία των Ε -ΣΤ τάξεων για το παραμύθι που έγραψαν τη σχολική χρόνια 2020-21 με τίτλο «Η Μελωδία της Ελπίδας» στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό παραμυθιών. Το παραμύθι συνοδεύτηκε και από τρεις ζωγραφιές μαθήτριας που εμπνεύστηκε από αυτό.  

  Τα παιδιά μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό τους κ. Τζιώτζιου που είχε την επιμέλεια της συγγραφής,  παρουσίασαν σε ειδική τελετή βράβευσης το παραμύθι τους μέσα από ένα βίντεο με εικόνες, τις ζωγραφιές τους και τις φωνές τους στην αφήγηση του παραμυθιού. Την επιμέλεια του βίντεο ανέλαβε ο εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου κ. Γιαννέλος. Η τελετή βράβευσης έγινε εξολοκλήρου διαδικτυακά , λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. 

paramiui

   Τον διαγωνισμό προκηρύσσει κάθε χρόνο η Α/θμια Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε πολύ τις υπεύθυνες της διοργάνωσης Βιργινία  Αρβανιτίδου και Κυριακή Μιμαζίδου  για την ευκαιρία που δίνουν κάθε χρόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να μάθουν για το λαϊκό παραμύθι, να φανταστούν, να δημιουργήσουν, να πρωτοτυπήσουν, να διαγωνιστούν και να πετύχουν, γιατί όχι, κι ένα 1ο Βραβείο! Το πρόγραμμα των βραβευμένων παρουσιάσεων μπορούμε να δούμε ΕΔΩ!

   Τα βραβεία θα τα παραλάβουν τα παιδιά μαζί με το συλλογικό βιβλιόδετο τόμο με όλα τα παραμύθια που βραβεύτηκαν, την περσινή χρονιά, από όλη την Ελλάδα. Το βιβλίο αυτό θα παραμείνει στο σχολείο μας.  Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για αυτή τη διάκριση! 

Πατώντας την παρακάτω εικόνα διαβάζουμε κι εμείς τη δημιουργία των μαθητών μας ή την ακούμε ΕΔΩ!

paramiui1

E-Twinning 2020-21

 E TWINNING 

   Στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ σχολείων υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2020-21 στο σχολείο μας το έργο « TheEUTeamEurokidsUnited » με τη συμμετοχή του τότε τμήματος Ε1.

  Το Ε1 υλοποίησε το έργο με τη συνεργασία μαθητών/τριών από το σχολείο μας και των Δημοτικών Σχολείων Γαλάτιστας, 3ο Τήνου, 10ο Παλαιού Φαλήρου,        4οΓέρακα, Collège Jasmin Les Iles Γαλλία, Colegio Virgen del Remedio Ισπανία, Szkoła Podstawowa Πολωνία, Zespół SzkolnyMileniumΠολωνία,      HeritageInternationalSchoolΜολδαβία.

Το έργο είχε στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την Ευρώπη, τις χώρες της, τους θεσμούς της, την ιστορία της και τις κοινές αξίες μεταξύ των λαών της. Επιπλέον, οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τα δικαιώματα των παιδιών στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης.

Οι μαθητές μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και χρησιμοποιώντας την Aγγλική γλώσσα, γνώρισαν χώρες της Ευρώπης, δημιούργησαν διαδικτυακά παιχνίδια και απέκτησαν το δικό τους Ευρωπαϊκό διαβατήριο παίζοντας ένα escape room. Δημιούργησαν επίσης  ένα κοινό ψηφιακό comic book, σχετικό με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τα δικαιώματά τους ως παιδιά.

Το έργο υλοποιήθηκε, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε διαφορετικές περιόδους για κάθε χώρα. 

Διαβάστε περισσότερα: E-Twinning 2020-21

Τιμητική διάκριση μαθητή

astronomia

      Ως σχολική μονάδα και ως Σύλλογος Διδασκόντων μας τιμά το γεγονός ότι ο τελειόφοιτος πλέον μαθητής του σχολείου μας Παπαδόπουλος Όμηρος διακρίθηκε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 που έγινε κατά την περσινή σχολική χρονιά στην Στ τάξη. Η τιμητική του διάκριση από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος αποτελεί για όλη τη σχολική κοινότητα μια ξεχωριστή στιγμή για να είμαστε υπερήφανοι. Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό ευχόμαστε στον μαθητή μας ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ  

Διακριθέντες μαθητές στον 7ο Πανελλήνιο ενδοσχολικό διαγωνισμό Φυσικών 2019

Στον διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωση η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και έγινε στο σχολείο μας ως πρώτη φάση διάκρισης μαθητών, ανά τμήμα, στις μεγάλες τάξεις της Ε' και ΣΤ' ξεχώρισαν οι παρακάτω μαθητές: 

Ε τάξη: Κατσικά Άννα, Γεωργιάδου Μαρία Άννα, Τσιβελεκίδης Στέργιος, Κατσουγιαννοπούλου Μάρθα,  Γαλάνη Ευστρατία και Παντελίδου Σοφία.

ΣΤ' τάξη: Παπαδόπουλος Ιωάννης, Γιαννέλου Ηλιάνα - Κωνσταντία, Μικρός Ηλίας, Μπρίκα Αθανασία, Χαμαλίδου Μιχαέλα, Τρούπκου Ιωάννα και Τσαούσης Κωνσταντίνος.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση της β΄φάσης του διαγωνισμού το Σάββατο 11 Μαϊου 2019:

Διακριθέντες μαθητές στον ενδοσχολικό διαγωνισμό του Μικρού Ευκλείδη 2019

     Στον διαγωνισμό του μικρού Ευκλείδη που έγινε στο σχολείο μας ως πρώτη φάση διάκρισης μαθητών, ανά τμήμα, στις μεγάλες τάξεις της Ε' και ΣΤ' ξεχώρισαν οι παρακάτω μαθητές στους οποίους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση της β΄φάσης του διαγωνισμού:

Ε τάξη: Κατσουγιαννοπούλου Μάρθα,  Γαλάνη Ευστρατία,  Τριαντάφυλλος Προκόπης, Παντελίδου Σοφία και Τζιλής Θάνος.

ΣΤ' τάξη:Γιώτσας Δημοσθένης, Γκουσίδης Αθανάσιος, Καρακίτσος Δημήτριος, Λιόλιος Γεώργιος, Λιάντα Χρυσή, Χρηστάκης Ιωάννης, Σαμαρά Ελεάννα και Χαμαλίδου Μιχαέλα.

Άλλη μια διάκριση

IMG 20190225 131946

Για άλλη μια φορά η μαθήτριά μας Δημοφίλη, της Β' τάξης,  διακρίνεται καταλαμβάνοντας δύο σημαντικές θέσεις : την πρώτη θέση στη διοργάνωση για το  πρωτάθλημα σκάκι Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τη δεύτερη στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια!

Γενναίες πράξεις

    Θα μπορούσε κανείς να προσπεράσει μια πράξη καλοσύνης, μια γενναία πράξη; Όχι, ιδιαίτερα σε ένα σχολείο όπου χρειάζονται τέτοια παραδείγματα για να μας κάνουν όλους καλύτερους. Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν, οι μαθητές μας Χρήστος από την Ε΄τάξη και Αριάδνη από την Στ τάξη, οι οποίοι βρήκαν στον χώρο του σχολείου χρηματικό ποσό το οποίο και παρέδωσαν στη διεύθυνση. Μας κάνουν περήφανους για το ήθος τους. Μπράβο!

Συγχαρητήρια

Άλλη μια διάκριση, αυτή τη φορά για τη μαθήτριά μας Βαρυτίμου Σοφία, η οποία στην κατηγορία της στην Α΄φάση των αγώνων ενόργανης γυμναστικής της Β΄Περιφέρειας, μεταξύ 65 παιδιών, κέρδισε την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό, την 3η θέση στο άλμα και το χρυσό στο ομαδικό. Συγχαρητήρια, Σοφία.

29315200_1939572326115297_6149205579349884928_o
29343178_1644025205710987_3886538613642493952_n
29343351_2209434422403947_4011062594046297415_n Small
1/3 
start stop bwd fwd

 

Δίκαια περήφανη

Η μαθήτρια της Α΄τάξης του σχολείου μας, Μαυράκη Δημοφίλη, συμμετείχε στο 17ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι Ανατολικής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 3-3-2018 και κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο) στα κορίτσια. Μαζί με αυτήν είμαστε κι εμείς περήφανοι.

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση!20180305 114819 Small 3

Πρόσθετες πληροφορίες