Με θέα το ηλιακό μας σύστημα

IMG 6849  Οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας, μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του τμήματος κ. Μαρία Τζιώτζιου αποφάσισαν να διακοσμήσουν τα παράθυρα της τάξης τους με το ηλιακό μας σύστημα.

IMG 6836

  Οι μαθητές/τριες ενδιαφέρθηκαν να ψάξουν, να πουν, να δουν σε βίντεο και να ακούσουν μερικά από τα θαυμαστά που συντελούνται εκεί «έξω». Έμαθαν οτι το «σπίτι» και η γειτονιά τους επεκτείνεται έξω από την τάξη, την Ελλάδα, τον πλανήτη γη, το ηλιακό μας σύστημα, τον γαλαξία μας, το αχανές και άπειρο σύμπαν με τους εκατομμύρια γαλαξίες.

IMG 6835

 Το μυαλό αυτών των παιδιών δεν χωράει πουθενά γι αυτό και… μέχρι να ασχοληθούν, ίσως στο μέλλον πιο σοβαρά, με τα αστέρια και τους πλανήτες, αποφασίσαμε να τα φέρουμε όλα αυτά μέσα στην τάξη μας. Πολύτιμη βοηθός και καθοδηγήτρια, σε αυτό το εγχείρημα, υπήρξε η Νοσηλεύτρια του σχολείου μας, μητέρα μαθήτριας του τμήματος και καλλιτέχνης, Αριάδνη Πράντζου.

IMG 6833

 Με ένα πινέλο και λίγη μπογιά, μπορείς ίσως να «Φτάσεις όπου δεν μπορείς»(Νίκος Καζαντζάκης) , όπως είναι το σύνθημα του τμήματος για φέτος.

IMG 6831

 

Πρόσθετες πληροφορίες