Προ. Θε. Συ. Συνέχεια προγράμματος

prothesy

  Συνεχίζουμε και τη φετινή σχολική χρονιά την εφαρμογή του προγράμματος προώθησης θετικής συμπεριφοράς (Προ.Θε.Συ.) στη σχολική μας μονάδα, με στοχευμένες προσπάθειες καλλιέργειας της πρώτης σχολικής αξίας που από πέρυσι επιλέξαμε να αναπτύξει το παιδί τόσο στο σχολείο όσο και εκτός σχολείου, την αξία του ΣΕΒΑΣΜΟΥ.

  Θετικές συμπεριφορές που διδάσκονται στο σχολείο και προάγουν την αξία αυτή συστήνουμε να παρακολουθούνται με συνέπεια και στο σπίτι βρίσκοντας οι γονείς/ κηδεμόνες τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά και να συζητούν μεταξύ τους με βάση την αξία αυτή. 

    Όταν τα παιδιά εφαρμόσουν κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές, τότε μπορείτε να τα ενθαρρύνετε θετικά επιβραβεύοντάς τα λεκτικά. Μερικά παραδείγματα ενθάρρυνσης όταν εφαρμόζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές είναι τα εξής:

« Χαίρομαι που συγύρισες τα παιχνίδια σου. Αυτό δείχνει σεβασμό.»

«Είμαι περήφανος σήμερα για σένα. Έδειξες σεβασμό που με βοήθησες με τις εργασίες που σου ζήτησα.»

  Όταν  ως γονείς/κηδεμόνες ξεκινήσουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας περισσότερο σε θετικές συμπεριφορές των παιδιών τότε και τα ίδια τα παιδιά μας θα μάθουν σιγά-σιγά να εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες συμπεριφορές με μεγαλύτερη ευκολία.

   Επίσης ενθαρρύνοντας τα παιδιά μας καθημερινά με θετικό τρόπο χτίζουμε από νωρίς υγιείς και θετικές σχέσεις αλληλοσεβασμού μαζί τους. Η δική σας ενεργός εμπλοκή και προσπάθεια στην εφαρμογή της πρώτης αυτής αξίας μπορεί να συμβάλει σημαντικά και στην κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών εκτός σπιτιού.

     Ας κάνουμε όλοι μια στοχευμένη προσπάθεια. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

     Ο διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Πρόσθετες πληροφορίες